Tuesday, 29 April 2014

Vitamin B Complex shaklee membantu mengurangkan stress...sesuai sgt la dengan saya sentiasa berkejar sana sini..:)

Slamat malam semua..
act dari tadi lagi saya nk update blog ni..
tapi sgt bz kat ofis tadi..
pagi2 dah ade meeting temuduga pelajar..
jadi panel la pulok..layan je la kan..new experiance ececece..
lepas tu terus shoot ke rembau nakbeli hadiah kawan si arep yang dapat bertukar ke kuching serawak..
so skrg dah takde long distance relationship..
so diorg dah dekat dah suami isteri..hihi syok kan..
petang plak struggle nak prepare ngajar student master lagi..
kul530 terus gerak ke bangi...wah penat u olls...
sampai rumah terus telan ostematrix n b complex...
ye la nak bangun pagi esok dengan ceria dan b complek mengurangkan stress saya..hahah

      


antara lain kebaikan vitamin b complex shaklee ni

- merupakan asid folik semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folid yang bersifat semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh. ini penting kerana vitamin sintetik yang mudah diserap oleh tubuh, menyukarkan vitamin itu hendak berfungsi secara optimum.
- hampir 99% daripada asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik. 
- mengandungi 8 komponen penting vitamin b termasuklah 100% biotin dan asid folid.

so gejala yang kita akan dapat kalau stress..bahaya woo..

* Denyutan jantung yang cepat
* Sakit kepala/migrain
* Rasa tegang atau ketat di tengkuk dan bahu
* Sakit belakang
* Bernafas cepat
* Badan dan tapak tangan berpeluh
* Sakit perut, mual atau cirit birit

Di antara kesan stres ke atas fikiran (mental) dan emosi ialah:

1. Emosi menjadi tidak stabil dan tidak mampu menyelesaikan masalah, walaupun masalah yang kecil saja.
2. Rasa kecewa, cepat naik darah dan baran sehingga ke tahap menjerit-jerit. oh no no.. ni dah bahaya bila dah sampai ke tahap menjerit jerit.
3. Rasa letih sepanjang masa.
4. Sukar fokus terhadap kerja yang dilakukan.
5. Mudah dan terlalu risau walaupun perkara-perkara kecil.
6. Rasa cemas kerana terasa-rasa ada kerja yang belum sempat diselesaikan.
7. Sering berimaginasi perkara-perkara buruk akan berlaku.

ha kalau tak nak jom la kita cecepat amik b complex dan ostematrix shaklee ni..terbaik dari ladang..
anda nak pm jek..

Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669
COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU

Monday, 28 April 2014

a day at UNIKL..

Salam semua...
macamane cuti hujung minggu..ok tak..
so monday blues tak hari ni..harap2 tak la ye..
act hari ni saya kene gi UNIKL untuk open day diorg..
nasib baik ade driver so takde masalah sangt la nak ke sane..
bukan ape ..jem ooo..tu yang tak tahan kalau jem turun kl tu..
but saya dah bersedia dengan vitamin shaklee..awal2 dah minum ESP dan collagen..
plus saya dah ambik vita c dan juga vitalea untuk multivitamin dalam badan saya..hihi
so skrg dah pukul 6 im still energetic..dok ngadap maya lagi..
hahah syok lak ngadap maya ni..bukan ape sok kelas ngan budak master..so kene prepare lebih la kot skit..hahah 

ni gambar rentetan saya ke UNIKL..tahniah pada urusetia yang menjayakan OPEN DAY ni..
sedikit gambar sepanjang di sana..

my sis (urusetia) with his friend

cik una belatar belakangkan andriod booth

technology to keep track ur stolen vehicle

creative multimedia booth

nice
itu la serba sedikit gambar open day UNIKL..
act open day diorg ni berlangsung 3 hari 
from 28 April - 30 April
so sape yang nak pegi boleh lagi..banyak sgt aktiviti yang best2..rugi wooo..

k la..pade sape yg nak vitamin shaklee jangan lupe order k..

Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669
COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU
 

Saturday, 26 April 2014

Kenapa shaklee menjadi PILIHAN??

Salam semua...hari ni jiha terasa nak share kenapa jiha pilih shaklee sebagai vitamin kesihatan saya sekeluarga, ibu dan famly mertua dan juga kawan2 saya..dan kenapa saya pilih shaklee untuk mendapatkan pendapatan tambahan..tak cukup ke dengan gaji kerja hakiki sebagai pensyarah?
hmmm act saya baru je bace bh online..ade sepasang suami isteri kutip botol terpakai dekat sungai..di penghujung sungai tu kan ade perangkap sampah..so area situ la yang diorg kutip..anaknye ditinggalkan di atas motor masa diorg kutip botol tu...katenye dia akan lakukan ape saje kerja yang boleh die dapatkan duit..dan hasil jual botol tu die dapat rm15 dan sangat bersyukur...

ya Allah sangat tersentuh baca cerita pasangan tersebut..
so ape yang sayadapat rungkaikan disini, kite perlu berusaha untuk mengubah hidup kita..kita yang tentukan hidup kita smepurna atau tidak..kalau rase dah cukup dengan gaji yang kita dapat tu so terpulang la..

ape yang saya rase seronok buat biz shaklee ni...saya hanya buat depan pc je..nak beli pon online je skrag..sah tak perlu turun branch..nak coaching ngan leader pon by wasap or fb je..skali skale saya kan jumpe leader..untuk dapatkan aura..tu pon tak lame..dalam 2 jam je..

dan saya rase seronok sebb dengan biz shaklee ni saya dapat tingkatkan amalan rohani saya, solat awal waktu, solat sunat, zikir, baca quran dan bersedekah..sebb dengan biz ni baru saya tahu ebtapa susahnye nak dapatkan duit..kalau gaji setiap bulan kita dah tau yg kite akan dapat...tapi dalam biz ni kalau usaha dan amalan rohani tak seiring susah rezeki nak masuk..
pelbagai amalan boleh buat untuk menjemput rezeki..nak atau tak je..

saya rase bersyukur sgt..walaupun saya agak lembap skit dalam biz shaklee ni tapi setiap bulan saya akan berusaha tuk dapatkan bonus 4 angka..dan skrg saya tgh berusaha untuk dapatkan new rank ..doakan saya ye..dan jika diiznkan Allah saya dapat bonus 5 angka secara consistant saya akan berhenti kerja..saya akn fokus sepenuhnye dalam biz shaklee ni..saya akan berusaha supaya anak2 biz saya pon akan dapat macam saya dapat..

so jika anda nak berada di bawah group HEALTHY.GOLEDEN.MASTER boleh contact saya..
guide akan diberikan untuk anda yang betul2 nak buat biz ni..
nak reg pon murah je rm75 untuk seumur hidup..dan selebihnya adalah usaha dan tawakkal kepada Allah..

Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669
COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU
 

Friday, 25 April 2014

HAMIL SELEPAS DUA BULAN AMBIL SET KESUBURAN SHAKLEE..

Salam jumaat semua..
pantas plak rasenye bile tup2 dah hari jumaat..
banyak lagi rase kerja yang masih belum selesai untuk semester ini..dan yang paling penting target tuk bulan ni masih lagi belm tercapai..ya Allah kau permudahkan la urusankan dan limpahkan la rezeki mu ya Allah..

so hari ni saya nak share testimoni pengguna set kesuburan shaklee..yang telah hamil selepas consume selama dua bulan dengan izin Allah swt...alhamdulillah jom tgk..

*********************************************************************************

Hi Dearies,
Saja nk share testimoni kt sini... Saya berkahwin hampir setahun.... saya mula ambil produk shaklee utk kecantikan kulit bermula april tahun lepas.. selepas saya berkahwin saya ambil ESP, vitamin E & Shaklee Collagen.. ada juga ambil GLA Complex utk period saya.... sejak berkahwin saya dan suami memang selalu je travel... kadang2 atas urusan kerja... kadang2 jalan2 je... Belum terfikir nak ada baby.. walaupun kami x pernah merancang.. mungkin belum ada rezeki..
Tapi.. lepas tengok kawan2 yang baru je kawin... terus je preggy.. membuatkan saya mula merasa yang saya pun teringin utk mengandung. Memang tak nak tunggu lagi... April lepas...saya contact ibu saudara saya merangkap shaklee distributor.. dia cadangkan saya ambil vitalea, b complex dan vitamin C di samping meneruskan GLA complex... untuk suami ambil vitamin E & Zinc utk kesuburan lelaki...
Harini, sudah 1mnggu period saya lewat... tekak mula rasa mual, pinggang rasa lenguh2... saya rasa pelik.. pagi tadi... sebelum mandi... saya terdetik utk cuba buat upt... memang ada je simpan dalam laci, since saya ni memang bekerja di hospital. Lepas saya titikkan urine pada alat tu... saya biarkan je.. dan pergi mandi.... lepas dh siap mandi... saya lihat sekali imbas je alat tu..saya terkejut sbb 'positive' saya terus kejutkn suami saya...die sangat teruja..tak tau nak cakap apa...smpai je di tempat kerja..saya recheck,but still same 'positive'.... Then saya ke gyne dctor utk scan.. alhamdulillah... janin sudah terbentuk dan berkeadaan amat baik di dalam rahim saya...
Alhamdulillah sekali lagi.... saya hamil selepas 2 bulan selepas mengamalkan set kesuburan Shaklee utk suami & isteri... kawan2 yang sedang mencuba jangan berputus asa ya... lambat atau cepat itu semua atas rezeki masing2.. yang penting Usaha... 
set kesuburan untuk suami isteri
 **********************************************************************************
So ape tunggu lagi..
pm je jiha k...
Puan Siti najihah (mommyG)

Shaklee Independent Distributor

 [ID No : 907951]
0133378669

COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU

Thursday, 24 April 2014

BERAT TURUN 10KG DENGAN SET SLIM SHAKLEE + DISAHKAN HAMIL..dua berita gembira skaligus dapat..

Assalamualaikum semua..
ni saya nak share kesan yang dapat pada penggun set limming shaklee (ESP+LECHITIN+HERBLAX+ALFALFA)
berat turun 10 kg dengan amalkan supliment shaklee dan control makan..
jom baca kisah kakak ni..very inspiring..

******************************************************



Nak share pengalaman menggunakan set slim shaklee ( ESP +LECITHIN + HERB LAX + ALFALFA )
Saya ni memang jenis kerangka besar...bila gtau kawan2 berat saya 90kg diorg tak percaya..tapi memang tak selesa sangat dengan keadaan berar masa tu.baju2 semua ketat kat lengan.tubuh jadi berat dan saya pun jadi malas bergerak..selera makan usah katalah memang suka sangat makan...kek cheese tu mmg febret lah..Mula timbul kesedaran bila ada sorg kawan post mengenai produk Shaklee set kurus...terdetik kat hati why not saya cuba..mana tahu berhasil..sebelum ni pun pernah makan ubat kurus..memang turun tapi tak lama lepas tu naik balik..diet yoyo org kata....mmg yelah tu..Bermulalah journey saya dengan set kurus shaklee...dalam masa 1 bulan saya berjaya turunkan berat 10kg...ramai kawan2 terkejut tapi itulah kenyataannya....TAPI PENTING DI SINI nak gtau CARA PENGAMBILAN MAKANAN & AIR YANG CUKUP kunci kejayaan kalau nak turunkan berat..kalau sekadar makan produk tapi uolls tak jaga makan mmg confirm tak jadi..buatlah secara perlahan2 tetapi konsisten pasti berhasil...Alhamdulillah juga..selepas saya turun 10kg saya sekarang ni disahkan mengandung anak ke-4...hormon pun stabil..mood pun happy sokmo jer....skg ni sy tgh makan set mengandung trimester 1 shaklee pula...Nantikan sy sharing lagi kisah saya dengan shaklee yer 

*****************************************************************

Alhamdulillah..berat turun dan disahkan pragnant..syukur sgt kan..
anda nak pon boleh..yang penting kene rajin dan konsisten..
pm je saya tuk dapatkannya..

Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669
COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU
 

Wednesday, 23 April 2014

gatal tangan dan merekah HILANG dengan ESP, VITA C DAN ALFALFA

Assalamualaikum semua..
hari ni rase tenang skit berbanding dua hari lepas..
dengan penangan sakit kepala yang melampau plus KERJA YANG SGT BANYAK dan perlu hadap perangai macam2 orang..tapi syukur dengan segala ujian dari Allah swt..
So smlam selesai sesi mengajar lab student master kat ukm..
semua berjalan dengan lancar..tapi sedey tak dapat nak ajar banyak disebabkan kekangan masa..
insyaa allah sambung lagi next week dengan topik baru..
rupanyan ngajar student yg panadai ni lain..enjoy sungguh..
satu kite ajar diorg boleh follow dan ingat tuk apply kat tempat lain..kalau student diploma ni susah skit la..Susah skit..kene explain banyk kali..tapi tetap enjoy..anyway I LOVE TO TEACH MY STUDENT...

ok la membebel lak..hari ni nak share TESTIMONI akak ni..MASALAH KULIT ALERGIC, GATAL2 DAN MEREKAH HILANG SELEPAS AMALKAN ESP+VITAMIN C DAN ALFALFA..
kulit tangan kembali cantik gebu gebas gitu..
ni kate2 akak ni..

Salam semua..nak share testimoni sendiri..dekat 5 bulan merana sakit tangan dan gatal2..sampai luka dan merekah.semua klinik pergi..swasta dan kerajaan..tetap x elok.masa pergi klinik nak ambil ubat hilangkan gatal..nurse beri injection smpai saya pengsan..huhu.masa tu masih menyusukan anak dgn susu badan..seksa sangat rasa..baru2 nie try esp + vita c +alfalfa..alhamdulillah..korg boleh tgk result dia sendiri..saya betul2 gembira dengan perubahan sekarang..

sebelum dan selepas guna ESP+VITA C dan ALFALFA
 BEST KAN..alhamdulillah akak ni dapat balik tangannye yang gebu tu..
anda nak pm je jiha k..


Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669
COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU
 

Tuesday, 22 April 2014

RESIPI UNTUK PENGGEMAR TEGAR ESP DAN PERFORMANCE DRINK..

Assalamualaikum semua..bagaimana perasaan hari kedua berpuasa..harap semua sihat je kan..alhamdulillah berbantukan suppliment shaklee saya berpuasa dengan penuh bertenaga walaupun still breastfeed..harap sangat dapat puasa penuh tahun ini seperti tahun lepas..tahun lepas sangat mencabar puasa time dak DEEB masih kecil..kuat menyusu..so skrg kurang skit...tadi saya buat BLOGWALKING n jumpe satu blog INI..best sangat so saya pun nak share ngan u olls semua...mesti sedap minum waktu berbuka..



SP CREMO STRAWBERRY LASSI
2 sudu makan ESP 3 biskut Cremo yang dihancurkan 1 gelas Lassi berperisa Strawberry 1/3 cawan air
- Shake kuat kuat. Sedia untuk diminum!  - Pastikan lassi dan air dalam keadaan sejuk untuk rasa yang segar

ESP & PD Manggo Nata de Coco
2 sudu makan ESP 1 sudu makan Performance Drink 1 gelas jus Mangga Peel Fresh 1/3 cawan air 3 sudu makan Nata de Coco
- Shake kuat-kuat. - Mangga kalau nak blend sendiri lagi terbaik.

ESP & PD Kurma Ice Blended
2 sudu makan ESP 1 sudu makan Performance Drink 3 biji kurma dibuang biji 1 cawan susu 1/2 cawan air 1/2 gelas ais
- Blend sampai hancur - Kalau nak rasa creamy, tak perlu bubuh air

ESP & PD Walnut Chocolate Ice Blended


2 sudu makan ESP
1 sudu makan Performance Drink
2 sudu walnut yang dibakar
1 1/2 cawan susu
1/2 gelas ais

- Blend sampai hancur
- Kalau nk tukar dengan badam, kacang tanah, pistachio pun boleh


ESP VICO Shake with Mixed Nuts

2 sudu makan ESP
2 sudu makan Vico
1 sudu badam dibakar dan dihancurkan
1 sudu kacang hazelnut dibakar dan dihancurkan
1/2 sudu walnut dibakar dan dihancurkan
1 cawan susu

- Shake kuat-kuat


ESP & PD Banana with Vanilla Ice Cream

2 sudu makan ESP
1 sudu makan Performance Drink
1 biji pisang yang dah masak
1 cawan susu
2 sudu makan Vanilla Ice Cream
1/2 gelas ais

-Blend sampai hancur


Amacam,

Menarik kan?

Jom la cuba!!

berminat nak dapatkan ESP DAN PERFORMANCE DRINK boleh 
WASSAP/SMS 0193452538
EMAIL jeehashaklee@gmail.com

weekenders with family...

hye semua..
dah lame sgt saya tak update blog ni..
sgt bz dan juga tak berapa sihat since amik suntikan perancang..
rase badan lain macam je penat die..
amik pun bukan sebb ape, sebb kesihatan..doc suruh jarakkan since yang abang saya czer walaupun si deeb2 saya normal..but doc said to rest for 2 or 3 years plus saya pon nak habiskan master dulu..
tak nak merapu panjang..nak cite pasal weekend hari tu..
syok sgt setelah lame kami sekeluarga berjauhan..since saya kene gi seminar koperasi kat langklawi smapai la my huster habis induksi kat penang..
so weekend hari tu kami dapat la berjalan2 together2..
takde la gi mane2 pon..gi ikea sebb nak cari penyidai baju n kenangan konon nak cari baju mama tapi
hampeh tak jumpe pon...
yang peting pagi tu saya dah sediakan vitamin tuk boost tenaga tuk hari tu..ye la kan kate nak berjalan..
so amik ESP +Collagen powder shakleee..khas tuk kesihatan dalaman dan luaran saya..


ha ni la vitamin kegemaran WAJIB  ade kat rumah saya..even husband pon amik..ye la kan kulit dah burn so kene la repair balik...

then kitorg trus shoot ke ikea...perghh ramai sgt2 manusia..tapi boleh lagi la..parking still ade..alhamdullah. tak payah nak tunggu 2 3 jam cari parking saje..REZEKI...dah habis borrong dak aqil n dak deeb request nak eskrim..so beli la mamanya karipap half dozen n eskrim tuk anak2...

ni la ragam dak deeb n si abang main lam troli..ni pon after penat berlari satu ikea...hahha sabar je la..
ok..after dah balik dari ikea kami ke kenanga..saje je la..taktau nak beli ape sebenarnye..tapi sempat gak beli baju anak2..selipar abang dan juga papanye..saya..tak hado yang berkenan..sabar je la..
sampai rumah dalam pukul 5...ingt nak masak..tapi since takde air..kami decide makan luar je malam tu...
esok je la masak ye sayang...:)

k la tu la cite pendek saaya weekend sabtu hari tu..
anda nak vitamin shaklee boleh pm saya k...

Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669 

FB : Siti Najihah

Monday, 21 April 2014

PANAS...PANAS..TESTIMONI DARI IDA N HER FRIENDSSS....

selamat petang semua..
bestnye..
baru dapat testimoni dari customer pengguna vitamin E dan vitamin C...
semuanya positif feedback..
alhamdulillah kan..
so jangan buang masa u ols semua baca sendiei k..


[faridha]
- kulit dia dah x kusam mcm dulu... dia rasa kulit dia lembut..

[suhaida]
- dia punya kulit ni nampak sangat perubahan malah cepat pulak tu nampak kesan..
- kulit dia makin nampak bersih, putih dan yang paling ketara nampak berseri2..
- jerawat belakang badan pun dah semakin kurang..
-kulit muka dia nampak cantik.
.

[Ida]
- kalo saya pulak, sy rasa banyak jugak la perubahan. agaknya sebab saya makan sekali dengan vita c.
saya mula makan vita c bulan 10/2012. bila makan vita c ni kulit saya nampak cerah, dah x kusam yang paling penting. Sebabnye, kulit saya ni banyak black/whitehead.. jerawat sume tu x ada masalah.. Bila banyak black/whitehead ni, kulit nampak kusam dan x bermaya... Kalo dulu, bila nak pergi turun makan kat cafe je pun, kene tepek bedak n pakai lipbalm sikit supaya x nampak pucat n kusam. Tapi sekarang alhamdulillah, saya turun cafe x pakai bedak pun.. Lipbalm pun jarang pakai.

- Lepas sebulan makan vita c, saya makan vita e pulak..
Bila dah makan vita e, kulit saya makin baik.. Kulit muka rasa anjal je..hehe... nampak bersih, nampak sihat.. Yang paling penting x kusam. Bangun pagi je tgk muka nampak sihat.. Suka pulak tgk muka sendiri bila bangun pagi..hehe..
Kulit badan jadi lembut..Yang penting saya rasa kulit saya secara keseluruhannya alhamdulillah rasa dan nampak sihat..Kawan2 saya sebenarnye nak sangat vita c tu...huhu...x pe la..katenye bulan 4 kan..tunggu je lah..hehe

Ni la produk yang dia guna..bestkan..:)

bestkan dengar semua mendapat kebaikan dari vitamin c dan vitamin e ni..semua ni untuk kesihatan dalaman.kalau kite cukup vitamin dan bersih dalaman insha allah, outside pon akan cantik dan glowing gitu...
so, kalau berminat boleh pm saya..:)


Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669

FB : Siti Najihah

Sunday, 20 April 2014

Basic H..pencuci seribu guna...


 Fuh lega..
baru jek habis meeting LRT...LRT??
HAHHA
Lembaga Rayuan dan Tatatertib..ok
so hari ni saya nak share satu produk shaklee yang sangat best..boleh buat macam2..
so far aya gune boleh halau lalat...wahhhh
bestkan..amik satu atau dua sudu letak dalam penyembur(macam penyembur ion tu la..) then sembur skit2 pada tempat yang selalu ade lalat..biasa sebelum tdo saya akan sembur kat dapur, atas meja, area tong sampah..so ape lagi..try la..berbaloi..weekend ni nak gi beli tuk mak n mak mertua plak..besttt!!!
  
jom tgk ape lagi kegunaan Basic H ni..
Shaklee Basic H ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960... cube kire dah brape tahun dah.. hmm..



1. Saya guna untuk cuci sayur dan buah2an sebelum masak dan beri anak saya makan.

2. Saya guna untuk cuci luka atau melecur dan ianya buat luka /lecur cepat kering.

3. Saya guna untuk membersihkan meja makan rumah dan rak dapur supaya semut tak memenuhi ruang tersebut.

4. Saya guna untuk pastikan sinki saya tak tersumbat.

5. Saya guna untuk mop lantai dalam keadaan nak cepat.

6. Saya guna air basuhan untuk siram pokok yang hidupnya segan mati tak mahu supaya ia segar semula.

7. Saya gunakan basic H buat tuam kepala anak saya bila mereka demam.

8. Saya mandikan anak saya dengan basic H bila mereka kena gatal2 atau gigitan serangga.

9. Saya letakkan basic H dalam toilet utama serta dapur agar mudah capai bila diperlukan.

10. Saya gunakan Basic H untuk keluarkan gula2 getah yang melekat pada baju atau pakaian anak2 dengan senang sekali.

11. saya gunakan Basic H untuk lap cermin rumah supaya lebih bersih dan bersinar.

12. Basic H bagus digunakan untuk mencuci botol susu anak serta lampai pakai semula [ cloth diaper] dengan lebih bersih.

Haa.. tu baru 12... Kalau nak diikutkan ada 1000 kegunaan.. so apa kata anda explore lagi 988 kegunaan yang anda boleh cuba


Tapi yang paling menjadikannya laris minggu ini kerana sekarang ni musim demam.. mak manalah yg tak risau.. termasuklah saya..[TESTIMONI MamaFaiz] 'si Faiz kene high fever,alih2 panas pukul 3-4 pagi, terkulat2 saya dok tuam satu badan dia.. tuam dgn rendaman air Basic H.. esok dah kebah.. mmgla dlm 1-2hari gak dia layu dedar2.. tapi pendek kata.. takyah kasi ubat2 yg kaler pink tu.. cuma bila anak demam ni..kene sabar sikit lah tak tidur mlm tuam satu bdn dia... Basic H mmg best.. mmg kene standby ala ala first aid kat rumah.. or bile2 travel boleh isi dlm botol yg 50-90ml tu. sbb serbaguna kan...bwk kemana sahaja'.

Bila anak demam, kita kene sentiasa tuam mereka... utk pastikan suhu badan tak naik terlampau tinggi.. dan ramai yg SUKA dgn hasil apabila tuam anak mereka dgn Basic H..KENAPA? kerana Basic H ni dapat serap haba 3 kali ganda berbanding kita guna air biasa. Cube baca apa kata Pn Farihah dan Pn Azrin ni..


Akhir kata Basic H adalah pencuci serbaguna yang wajib ada.. memanglah
sekarang ni ada mcm2 pencuci serbaguna tapi Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan
tapi dengan BASIC H.. anda selamat Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda
nnt saya share pula testimoni mereka yang guna Basic H ni utk halau semut, kutu kat rambut,nyamuk, ruam2.....sebab serangga amat bencikan Basic H..hehe




Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669

FB : Siti Najihah

ALFALFA the best vitamin for women~

Hari ni saya nak share mengenai alfalfa..sangat bagus ok..ni testimoni panas2 dari  customer saya..




Tahukah anda yang Alfalfa ni raja segala tumbuhan. Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Jom lihat antara kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita.
  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  5. Merawat arthitis
  6. Bagus untuk elergi dan ekzema
  7. Merawat athma
  8. Mencuci usus bagi membuang toksik
  9. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  10. Meneutralkan asid dalam badan
  11. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  12. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  13. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  14. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  15. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  16. Meningkatkan stamina seorang suami
  17. Melegakan sembelit
  18. Membuang angin dalam badan
  19. Milk booster
 Shaklee Alfalfa Complex

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Shaklee Alfalfa Complex merupakan satu formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunka oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s..

Apa keistimewaan alfalfa jenama Shaklee berbanding yg lain?

 Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat termasuk kalsium fosforus ,zat besi dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral dan vitamin (It is organically grown, using the tender green leaves not the stems of the plant.The raw powder is pressed into easy-to-swallow tablets (with very low heat to preserve natural enzyme activity).. Dan yg bestnya Shaklee Alfalfa Complex tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna, bahan pengawet tambahan, fungisid,bakteriosid, hormon2 sintetik,pengawalatur tumbesaran atau bahan2 kimia.


  •  
    Puan Siti najihah (mommyG)
    Shaklee Independent Distributor
     [ID No : 907951]
    0133378669

    FB : Siti Najihah


Saturday, 19 April 2014

Kulit cantik, bersih dan bebas jerawat dengan GLA Complex..

Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni
  •     Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  •     Membantu meningkatkan kesuburan
  •     Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  •     Membantu dalam menangani menopus
  •     Menguatkan kuku dan rambut
  •     Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  •     Membantu menangai ekzema
  •     Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  •     Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  •     Menguatkan imuniti tubuh
  •     Memperlahankan proses penuaan
  •     Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  •     Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  •     Mengawal kolesterol
  •     Untuk fungsi saraf
Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669