Saturday, 29 November 2014

Janji ditepati : Carnival upin dan ipin

Assalamualaikum semua...
Malam2 minggu ni ujan syok tdo awal2kan..
Tapi tu la mate ni tak mengantuk plak..
Dengar cite Malaysia menang dengan Singapore 3-1 tuk piala suzuki aff..Alhamdulillah. .bagus2..keep it up..yg penting kerjasama..ceewahhh..

Last week kitorang bawak anak2 pegi picc sebab nak tgk superhero kesayangan aqil dan adeeb..ULTRAMAN!! Kalau ikotkan mama n papa die ni mmg sgt tak suke tempat crowded..lagi2 papa diorg pasar malam pon kalau boleh tak yah gi..sbulan skali gi pasar malam pun susah. .haha..

Tapi kami dah plan nak gi awal sket..so gerak la kul 830..sampai lam kul 9 wahhh dah ramai orang parking luar..tapi alhamdulillah saya masuk parking dalam tak smpai 10 minit dah dapat parking..rezeki anak2..turun kate naik la level carnival tu..hati berdebar2 nak bawak anak2..haha macam kite lak tak sabar nak tgk superhero tu...smpai sane taltau mane nak g..nasib baik nmpak ex student yg work kat les copaque..tanye die rupenye show ultaraman pukul 1..perghh tgk jam br kul 1030..tapi disebabkan dah malas nak dtg kali kedua kami pon tunggu la..pi la masuk umah opah..gi try test suara..gi jumpe ex student..beli cenderehati..then waiting..keep waiting..makin lame makin ramai org..nasib baik anak2 behave..kalau tak kami dah chow dah..ape yg kami leh gtau..picc is not the right place la tuk carnival ni..kecik..sian famly yg dtg jauh bawak anak2 kecik..sempta..nak jalan pon susah giler..fuhhh..so jom la layan pic yg sempat kami tangkap..

with crew show them flip book

tepi umah opah

with ehsan dan geng pada zaman dahulu

naik beskal upin dan ipin


terbaik alil n sopie

again with them

Yg baju putih tu sume my ex student. .
alhamdulillah diorang dah berjaya. .


Anda berminat dengan vitamin  shaklee hanye pm saja untuk konsaltasi dah harga istimewa


Mommyjeeha
Coordinator Jan 2015
Give Love Be Loved
0193452538 (sms/wassap)
Jeehashaklee@gmail.com
COD AREA : BANGI, PUTRAJAYA,KAJANG, SEREMBAN, SENAWANG DAN REMBAU

Thursday, 20 November 2014

kulit makin cerah dengan mealshake

Salam semua..
Selamat malam...dah tdo ke..saya tak lena lagi..
So boleh la share ngan korg cite2 saya hari ni..
Act hari ni pagi2 pegi keje dah kelam kelibut..ye la anak2 meragam lak lately.ade je yg tak kene..nak itu la..nak ini la...haishhh..
So tadi mase balik keje ade adik pekerja koop saya tegur. .time tu anak2 ade skali la kat situ..
Die cakap..putih2 la anak akak...hihi..kembang kejap..saya cakap la ikot mak die..haha walaupun kelam mak die ni..
Then teringt la saya kejadian student2 hubby saya pon cakap anak2 saya makin putih...
Asala sy tak.perasan eh..hihi mgkin hari2 tgk kot..tak nampak perubahan..
Act rahsianye..saya amalkan satu sudu kecil mealshake dalam susu die...setiap malam sekali sehari wajib..since saya bg diorg minum mealshake ni banyak perubahn yang jadi...
1. Anak2 dah makin cerah n gebus kulitnye .
2. Demam selsema dan batuk jarang2.
3.selera makan bertambah tambah..

Ni gambar diorg...alhamdulillah kulit nakin sihat dan gebus..saya pula consume esp dan collagen tuk kesihatan kulit saya..kite harussss jg kecantikan  dan kesihatan dii supaya tak nampak tua dr usia..
inshaallah. .. dan kat bawah ni mealshake yg anak2 saya consume..
Abaikan promo tu..tu promo lepas dah..hihi..
seee...makan je kerja die..asal sihat ye abang.makan la selagi selera ade ye..

k la till we meet again. .
if anything just wasap saya ye..


Anda berminat dengan vitamin  shaklee hanye pm saja untuk konsaltasi dah harga istimewa


Mommyjeeha
Coordinator Jan 2015
Give Love Be Loved
0193452538 (sms/wassap)
Jeehashaklee@gmail.com
COD AREA : BANGI, PUTRAJAYA,KAJANG, SEREMBAN, SENAWANG DAN REMBAU

Monday, 17 November 2014

Hilangkan buasir dengan shaklee

Salam semua..slamat malam..slamt beristirehat. ..
U all dinner ape malam ni..
Saya dinner biasa2 je..makn ape yg ade je..lauk tghari tadi n goreng telur skit..
So malam ni saya nak share skit cite mengenai masalah buasir ni..act mase sya pntg baby ke 2 saya pun alaminya..sakit woo nak buang..tapi after consume set pantang shaklee buasir tu beransur2 takde dalam masa seminggu..the  tghari tadi ade cust tanye pasal masalah buasir ni..
Act cust ni muda lagi dan tak kawen lagi..maslah buasir telah sebabkan die tak attend class..sebab asyik nk tercirit je katenye...so saya sajest la set buasir shaklee consist of OSTEMATRIX, ZINC COMPLEX dan OMEGA GUARD..sepeti gambar kat bawah ni..

So kite dapat lihat fungsi set buasir ni seperti kat bawah ni..

●ostematrix membantu mengurangkan sembelit dan lancarkan pembuangan air besar 
●zinc complex membantu mempercepatkan penyembuhan luka
●omega guard membantu mengecutkan buasir

Gambar di bawah ni adalah ilustrasi masalah buasir
Buasir dalam dan buasir luar

Jom kite tgk testimoni pengguna yg mendapat kesan positif dr pengambilan vitamin shaklee


So kalau anda ade masalah yg same boleh pm saya tuk consultation percuma...ok dah malam jangan lupe vitamin shaklee iaitu oste..telan 4 bj malam ni inshaallah esok rase segar...

Anda berminat dengan vitamin  shaklee hanye pm saja untuk konsaltasi dah harga istimewa


Mommyjeeha
Coordinator Jan 2015
Give Love Be Loved
0193452538 (sms/wassap)
Jeehashaklee@gmail.com
COD AREA : BANGI, PUTRAJAYA,KAJANG, SEREMBAN, SENAWANG DAN REMBAU





Sunday, 16 November 2014

Dari saiz pinggang 40 jadi 36!!!..wow..

Slamat petang semua...
petang2 ahad ni ceria rase seceria kanak2 yg dapat tengok episod terbaru upin ipin dan ultraman ribut gitu..hahahah
ye la dapat tgk testimoni seorang success customer yg amalkan set kurus shaklee iaitu
cinch shake, herb lax dan lechitin..kiranya set paling laris la kat saya skarg ni..
lagi2 skrg ni promo omega guard..bertambah2 la laris set kurus shaklee ni..
meh kita tgk ape kate cust yg dah berjaya turun berat badan dengan set kurus shaklee..

 
dan sorg lagi



ha so u all..kalau rase nak order set kurus shaklee macam kat atas tu jangan lupe pm saya k..

Anda berminat dengan vitamin  shaklee hanye pm saja untuk konsaltasi dah harga istimewa


Mommyjeeha
Coordinator Jan 2015
Give Love Be Loved
0193452538 (sms/wassap)
Jeehashaklee@gmail.com
COD AREA : BANGI, PUTRAJAYA,KAJANG, SEREMBAN, SENAWANG DAN REMBAU

shaklee biz: family friendly biz...

Assalamualaikum semua..selamat malam...
malam2 minggu ni tak boleh tdo awal lak..rase sayang je..janji esok leh bangun lambat..
tapi esok banyak program dah ade lam kepala ni..
pagi nak gi jog ngan bff aka mr.hubster...then pastu nak gi settlekan sopim ape yg perlu..then nak gi magic session group beautiful charming..530 ptg tunggu episod 3 upin ipin dan ultramen ribut...hahah yg tu wajib...mostly my ex student yg invoolved dalam series ni..alhamdulillah..u all mmg hebat (kalau bace blog ai please leave ur comment ok..)

act ai nak story sket bout biz ni..act sy buat biz ni as part time biz..target nak buat fulltime after get 5 figure income..inshaallah..act saya ni mmg jenis anti MLM..since saya blajar lagi ramai dah ajak join MLM dorg..but im not interested at all..even my sister pon pernah ajak join MLM die..pebende tak DCHL ke ape..tapi im still not interested..n one day saya terpanggil nak join jadi ahli shaklee after dah setahun consume produk shaklee..dr set hamil..set pantang..n now set cantik set kurus dan set kawal kolestrol saya dan hubby consume..my mo, adik, my kakak2 semua consume shaklee..
my sis yg ade PHD holder in Chemistry sebagai penasihat tegar saya berkenaan bahan2 yg ade dalam setiap produk shaklee..yang penting ianya halal..yes Shaklee halal..

search n search saya jumpe la blog mamma kesayangan saya mamalia..mungkin kami dah dijodohkan tuk jumpe dalam biz ni..alhamdulillah..mama saya ni sgt la support saya dr segi moral dan emosi dalam saya mengahadapi biz ni..ape yg best tentang biz ni :
  • tak perlu modal yang banyak hanya rm65 ( saya dah balik modal berkali2 kali ganda hanya dalam 3 bulan)
  • tak perlu coaching anak2 biz sampai 2 3 pagi.. (biasanya kami akan online coaching especially dengan whatApp, fb massanger, kalau jumpe pun sbulan skali tuk sedut aura momma..
  • dapat adik bradik yg sangat supportive
  • Car bonus, leadership bonus, personal bonus setiap 14hb (time tgh bulan dapat BONUS!!!)
  • PALING BEST saya dapat tingkatkan amalan rohani saya..sunat dhuha, solat taubat, zikir, bace quran setiap dah semakin dekat dengan sayas...ebab saya yakin setiap rezeki yang saya dapat adalah dengan izin Allah swt..
so now...saya dah masuk tahun ke 2 dalam biz shaklee ni..alhamdulillah semangat saya masih lagi tinggi tuk teruskan capai ape yg saya target...
stok yg mesti ade dirumah saya..kadang2 cust prefer COD so kene standby..takde stok boleh skarg online je tuk beli

my latest achievement this year SR. SUPERVISOR

tu la mama n nanny saya..mama lia n nanny cery

with nanny cerry lagi...

1st year achivement

penguat smangat saya lam biz shaklee ni my hubster n my first Shaklee National Conerence

n also my baby shaklee

with mama n my sister in Beutiful Powerful Master
my 1st award :)

kalau anda berminat nak join group saya pm je saya k..inshallah kite same2 usaha tuk capai ape yg kite inginkan dalam biz shaklee ni.. 

Anda berminat dengan vitamin  shaklee hanye pm saja untuk konsaltasi dah harga istimewa


Mommyjeeha
Coordinator Jan 2015
Give Love Be Loved
0193452538 (sms/wassap)
Jeehashaklee@gmail.com
COD AREA : BANGI, PUTRAJAYA,KAJANG, SEREMBAN, SENAWANG DAN REMBAU

Saturday, 15 November 2014

Penang time : day 2 | Art Street dan JJCM lagi (CONT)

HYE ALL
ok after dah amik2 gambar n feeling2 selfie sekitar hotel so kami terus pergi ke art street tuk tgk hasil2 seni pelukis dan pembuat arca..
walaupun cuaca pnas kami tetap semangat ok..
walaupun si aqil dok merengek panas2..haishh..
putera lilin sungguh la..haha
so ape lagi jom layan gambar2 di bawah ni..

yang ni 1st pit stop kami..besau..kene seberang jalan br leh snap pic

tgk putera lilin tutu..panaih katenye..nice arc

2nd pose

with papa la plak

my 3 hero..time ni dorg dah malas nak jalan

cantik sangat arca ni

yg ni kecik je melekat kat dinding

berat la bang...hihihi

nak dinosor katenye...

last jumpe sebab matahari dah terik sgt..taken by penjual suvinor kat depan tu


 ha tu la serba sedikit dapat kami kongsikan..
kalau ade rezeki saya nak dtg lagi penang..
rase tak cukup jalan2 sehari semalam...mmg tak cukup la..
next year kompem kami dtg lagi...

Anda berminat dengan vitamin  shaklee hanye pm saja untuk konsaltasi dah harga istimewa

Mommyjeeha
Coordinator Jan 2015
Give Love Be Loved
0193452538 (sms/wassap)
Jeehashaklee@gmail.com
COD AREA : BANGI, PUTRAJAYA,KAJANG, SEREMBAN, SENAWANG DAN REMBAU



Friday, 14 November 2014

OMEGA GUARD Shaklee melindungi jantung anda

Slamat malam semua..
Hari ni jumaat esok dah cuti..
Yeay....tak sabar nak ressssstttt panjang2..
Ye la keje, keje gak kan..kesihatan kene jage..
Sempena promo Omega Guard Shaklee buy 6 free 1 dan buy 2 off 5% meh sini kite tengok ape lagi boleh di gabungkan dengan omega guard...
Ha banyak kan set yg u all boleh skali kan..
meh nak cite sket pasal omega gaurd
đź’™membekalkan asid lemak omega-3 yg berpotensi ultratulen dengan spectrum  penuh bergred farmaseutikal..
đź’™mengurangkan  risiko jantung-pengambilan asid2 lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari..
đź’™mempunyai minyak ikan terbaik dunia - ade 7 asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA , DHA, ALA dan lain2 lagi...

wah bestkan...dah la promo skarg ni..meh pm saya kalau nak

          Anda berminat dengan vitamin  shaklee hanye pm saja untuk konsaltasi dah harga istimewa

Mommyjeeha
Coordinator Jan 2015
Give Love Be Loved
0193452538 (sms/wassap)
Jeehashaklee@gmail.com
COD AREA : BANGI, PUTRAJAYA,KAJANG, SEREMBAN, SENAWANG DAN REMBAU

Finally diiktiraf dan bonus shaklee dah masuk...

Salam semua..selamat petang..
Tgk tajuk entry pon tau saya double happiness hari ni..
Ist sebab kolej saya finally diiktiraf 5s..
After 6 year tau tak kami bersusah payah..
Lepas sorg2 pengarah bertukar..
N today 14 nov 2014 we all di iktiraf..
After kerja keras dan bertungkus lumus tuk pastikan kami diiktiraf..pulang lewat..tinggalkan kerja hakiki semata2 nak make sure kami berjaya..
Dari saya tak kawen lagi dah masuk dalam unit audit 5s sehingga la dah ade anak 2..n finally  berita gembira kami dapat...alhamdulillah. ..
Same goes to my lovely biz today ia BONUS day..!!! Yeay...alhamdulillah  masuk dah bonus hasil usaha saya slama ni..tgh2 bulan die.masuk...
But u need to work harder...
Target saya nak jadi WAHM woth 5 figure income...YES!!! MAC 2015 saya bakal naik sebagai coordinator...reaching for 5 figure income..
So kalau u all berminat nak join biz dengan group saya..pm je k..
Jap lagi nak gi manjakan diri dengan reward yg dah dapat...of cos with my lovely hubby n child..

Gambar sekadar hiasan...1st year our marriage. ..
Hihi


Anda berminat dengan vitamin  shaklee hanye pm saja untuk konsaltasi dah harga istimewa

Mommyjeeha
Coordinator Jan 2015
Give Love Be Loved
0193452538 (sms/wassap)
Jeehashaklee@gmail.com
COD AREA : BANGI, PUTRAJAYA,KAJANG, SEREMBAN, SENAWANG DAN REMBAU

Wednesday, 12 November 2014

cergas dan cantik dengan shaklee

Hye...korang semua mst tgh beristirehat kan..
Ye la dah malam la katekan..
Act hari ni mmg hectic day untuk saya...
Ade 2 hari lagi sebelum org mpc datang audit 5s..
Saya mmg harap sangat2 supaya kolej saya diiktiraf
Kerana dah lame sgt kami fight for it..
Harap2 tahun ni menjadi nyata..
So pepagi saya wajib consume vitamin cantik dan cergas saya...vit c sr, vit e, shaklee collagen powder, esp dan performance drink...
Saya tak nak dilihat tua dari usia..lagi nxt year saya masuk 3 series..memang kene jaga luar dalam..


Meh lihat fungsi vitamin2 kat atas tu tuk saya...

Esp - optimum kan penyerapan nutrien dalam badan, energy booster
Performance drink - elakkan penghidratan
Collagen powder - kurgkan garis halus, pigmentasi, tingkatkan ketebalan rambut
Vit c sr - antioksidan semulajadi, sumber vatimn c untuk badan
Vit E - kurangkan penuaan pra matang, kurgkan risiko sakit jantung

Haaa bestkan...setiap vitamin yg saya consume ade kelebihan dan kepentingan pada saya..harus setiap hari especially pagi...
U all nak boleh je roger saya k...

Anda berminat dengan vitamin  shaklee hanye pm saja untuk konsaltasi dah harga istimewa

Mommyjeeha
Coordinator Jan 2015
Give Love Be Loved
0193452538 (sms/wassap)
Jeehashaklee@gmail.com
COD AREA : BANGI, PUTRAJAYA,KAJANG, SEREMBAN, SENAWANG DAN REMBAU

Tuesday, 11 November 2014

Kekal cergas dengan PERFORMANCE DRINK Shaklee

Assalamualaikum semua..
rindunye saya dengan blog saya yang dah bersawang ni..
rindu sesangat..
especially tuk update sgala aktiviti saya..
act banyak yg saya nak share ngan u all..
tapi masa kadang2 tak mengizinkan..
dun worry saya kan cube tuk spacekan masa tuk update blog kesayangan saya ni....

act minggu ni mmg kami bz sgt..
nak audit 5s katekan jumaat ni..
so macam2 la yg kene buat..
dari sisih..susun..sapu semua kene buat by this week gak..
fuhhh..so pagi b4 dtg keje saya minum segelas performance drink shaklee..
alhamdulillah sehingga sekarang saya still rase energetic lagi..
jap lagi nak gi pos barang cust..
BESTT!!!saya suke buat biz shaklee ni..
sambil2 kite consume tuk kesihatan kita apa salahnya tambah pendapatan dengan buat biz ni..

 


 jom tgk ape kelebihan performance drink ni..

  1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan

4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah:
  •     Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
  •     Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
  •     Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
  •     Para pesakit yang menghidap gout.
  •     Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
  •     Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
  •     Anak-anak yang demam.
  •     Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
  •     Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.
Anda berminat dengan vitamin  shaklee hanye pm saja untuk konsaltasi dah harga istimewa

Mommyjeeha
0193452538 (sms/wassap)
Jeehashaklee@gmail.com
Sid 907951