Tuesday, 31 December 2013

rifq dah jarang di singgahi batuk selsema after consume omega guard

Assalamualaikum..rasenye dah lame tak menghapdate blog ni..risau plak takut bersawang jadinye ..ye la sangat bz skrg ni dengan kerja yang menggunung tinggi dan juga kelas master yang dah bermula untuk sem yang kedua ni..hmmm..kadang2 rase give up je..tapi sokongan dar my hubster anak2 dan juga famly..ill try my best tuk completekan..insha allah..

act entry ni jiha nak share pengalaman kawan jiha..act anak kawan jiha ni selalu je di serang selsema..bile selsema menyinggah of cos la baatuuk pon melekat juga..kalau nak dihitung sebulab sekali mst demam..kwan jiha ni dah tak tau nak berubat camane..pegi klinik sedut neb dah jadi rutin..sian plak..
n one day dia tanye abaout omega shaklee n katr nak try..then jiha bg trial omega untuk dia cube dulu..

stgh jam after letak dalam susu rifq n rifq minum kawan jiha wasek jiha bgtau rifq muntah2 dengan banyaknye n keluar lendir2..so jiha bgtau die suruh consume sbb itu adalah salah satu healing crisis. ..after 3 days magicnye selsema hilang dan batu hanye skit2 je tinggal..

skrg die repeat order n katenye rifq dah lame tak batuk..alhamdulillah..syukur bile kawan2 hapoy n kite oun tumpang happy kan..rasenye tak salah kot kita nak mengjabiskan duit skit untuk kesihattan anak2..macam my aqil n adeeb demam 4 or 5 bulan skali br singgah..tu pun sebb adeeb nak tumbuh gg..hihi


Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669

FB : Siti Najihah

set hamil shaklee..tiada lagi masalah ketika hamil..

Assalamualaikum semua..hujan2 maacam ni syok kan kalau dapat pekena goreng pisang panas...tapi malas la plak nak keluar..gelaap je kat luar ni macam dah maghrib...tapi baru pukul 5 lebih..wahhh terasa lama la plak hari ni..

Ok act saya nak share regular customer sy yang amalkan set hamil shaklee ni..kalau sebelum ni dia hamil mst ada masalah hb rendah dan berat bkurang berat badan..tapi kali ni alhamdulillah semua masalah yang die alami sebelum ni hilang..jom baca pengalaman beliau dengan set hamil shaklee ni..

Lega sangat sebab dapat bantu ibu2 dan bakal ibu yang hamil..sebab saya pun pernah alami masalah ug same..

So skrg ni ade promo omega guard buy 6 free 1..


Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669

FB : Siti Najihah

Monday, 30 December 2013

segalanya tentang ESP..hot STUFF di shaklee..

 Assalamualaikum semua..

hari ni jiha nak share skit kenapa ESP shaklee tak same dengan soya soya lain yang ade dipasaran..
jiha share sebb jiha pun pengguna setia esp ni..kira vitamin wajib ade dirumah..seluruh ahli keluarga saya amalkan pengambilan ESP shaklee ni..jom baca dan fahami..

Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Apa kelebihan dan kebaikan protien sebenarnya ?

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.

Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati.

PENTINGKAH PROTEIN?

Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.


Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water

2. 25% Protein

3. 8% Fats

4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%


TAHUKAH ANDA ?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.


SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.



PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.


RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):


1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)

2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)

3. Liver (penyakit hati)

4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)

5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)

6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)

7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)

8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)

9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)

10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)

11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)

12. Irritability (Badan menggeletar)

13. Fatigue (Letih lesu)

14. Weakness (Lemah)

15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)

16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)

17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)



Kelebihan ESP ini ialah;

membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous  indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah



Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?


Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)

Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).




Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669

FB : Siti Najihah

Monday, 16 December 2013

collagen shaklee yang ohsem..kesan sunburn kurang after a week consume collagen shaklee..


Assalamulaikum semua..


act hari ni kat ofis jiha ramai sangat yang dah start cuti..tapi jiha tak dapek la cuti..cuti dah habis..sedey sangat..but its ok..jiha boleh siapkan keje esemen master yang tertunggak ni..banyak kot..sedey..after balik program ptm kat jawi banyak lak keje..mase kat sane jiha kene sunburn teruk sgt..tuhan je yang tau itamnye rase...masa kat sane dah tekad balik ni nak consistant makan collagen, vit c n vivix.. ye la kan nak kembalikan kepada kecerahan asal..


rase macam  muka ni pakai topeng..ye la..tak sempat nak bl sun block skali kene kawad 2 jam bawah panas pukul 12...nak pengsan rase..so korang boleh tau la tahap kesunburnan jiha..


then balik terus order 2 kotak collagen..hamik..so after consume ketiga2 vitamin tu in a week perubahan die best sgt..kulit tak kering malah makin cerah (itu yang nak sebenarnye..)..jom kita tengak ape fungsi ke tiga2 vitamin ni tun repair balik kulit jiha yang dah burn ni..


SHAKLEE COLLAGEN POWDER





Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata
Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen
Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,
Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Pendek kata, ia pilihan tepat bagi saya kerana Shaklee Collagen POwder memberikan keanjalan, penghidratan dan antioksidan...


VITAMIN C SR 500MG




 #Membentuk Kolagen
 Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

#Memperbaiki Simptom Pendarahan
   Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit      kering, ruam dan kulit kasar.

#Peningkatan Sistem Imun 
  Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel
darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

#Memerangi kanser 
   Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan    merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn  berkesan.

#Mencantikkan Kulit 
  Pengambilan Vitamin C hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan
  penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama
  kejadian jeragat.

VIVIX



# Melindungi dan membaiki Sellular DNA
# Memberi Impak positif kepada pengawalan genetik
# Menggalakkkan biogenesis ( pembentukan baru ) Mitochondria
# Melambatkan pembentukan Protien AGE ( Advanced Glycation End Product) 

ha..so u olls nak tak...kalau nak jgan lupe contact saya k...
Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669

FB : Siti Najihah

baby shaklee mama dak adeeb 18 bulan sudah..

Selamat hari raya semua..rasenye tak terlambat jiha ucap slamat hari raya wlaupun daging lembu sudah memenuhi segenap ruang dalam badan ni..rancangan pada awalnye untuk tidak pulang ke kampung pada raya haji terpaksa diubah..demi abah yang telah diserang strok kami rela balik sebaik sahaj berita diterima..cite ini akan jiha kongsikan pada entry yg lain..doakan kesihatan abah saya ye..

act entry ni jiha nak kongsikan..dak deeb esok genap setahun stengah..18 bulan..kejap je rase..kat bawah ni gambar latest dak deeb..


Dak deeb ngan mama..abaikan muke yg serabai itu

Itu la gambr terbaru buah hati jiha..baby shaklee ni madih lagi menyusu..kalau siapa yg dah baca entry jiha sebelum ni..masa lahir adeeb ade naik binyik2 jerawat..tapi after bersalin n pantang sampai skrg saya still consume shaklee..n now jiha amalkan minum collagen powder shaklee..ha ape lagi dak deeb pun terima manfaat collagen tu sbb dia still bfeef..n jow kulit die dah kalah mama...putih n gebu gebas..

yang paling menarik adeeb last demam jiha dah lupe bile..smpai macam tu skali sbb dah lame sgt adeeb tak demam..alhamdulillah..syukur sgt..rupanya shklee ni mmg bagus..sgt sesuai untuk semua...

jom layan foto dak deeb n abgnye..




Lots of love
mommyjeeha


Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669

FB : Siti Najihah


Sunday, 13 October 2013

Ramdhan ke 20...baby kembali direct feed after consume set 3M..

Hye semua..assalamualaikum...sihat..kita dah memasuki Ramadhan yang ke 20...macamane dengan puasa..ada yang penuh atau dah tertinggal..saya alhamdulillah masih lagi penuh..mungkin disebabkan menyusu so cik P'OD tak menjengah lagi walaupun baby dah setahun lebih..walaupun tak P'OD lagi badan tetap bertenaga disebabkan saya sentiasa amik ESP..sumber protin dan juga energy booster saya...tak tinggal juge di bulan pose ni saya amalkan Performance Drink untuk kekalkan cecair atau bendalir dalam badan...so badan tak rase haus sangat..dan yg paling best tuk turunkan berat badan saya, saya amalkan ALFALFA untuk detox segala lemak yang telah dipecahkan oleh LECHITIN...yeay..berat saya dari 58 dah turun 55..alhamdulillah..

ok ni bukan nak cite pasal saya tapi nak cite pasal kwan kakak saya yang baru melahirkan baby yang sgt comey..tapi sedey sebb baby tak nak direct feed..so kakak ni terpaksa la pam setiap dua jam untuk buat stok tuk baby...n dia cakap nak try set 3M selain untuk membantu dia kekal bertenaga dalam bulan puasa..after a week consume that baby nak DIRECT FEED dahhhhh...alhamdulillah ya Allah...jom kita tgk testimoni kakak ni..


so, mommy yang mempunyai masalah same boleh try set 3M ni tak rugi tau..memang tak rugi..saya dah merasainya...kakak ni ni pun dah..so ape lagi pm saya laju2 k..



Puan Siti najihah (mommyG)

Shaklee Independent Distributor

 [ID No : 907951]
0193452538 | jeehashaklee@gmail.com

COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU

Wednesday, 2 October 2013

..walaupun nak kurus still boleh hamil..alhamdulillah

Hye all..ok saya nak share la testimoni hebat dari customer momma lia..nak kurus n bonus boleh hamillllll...best kan.kite biase kalo nak hamil mane boleh nak amik ape2 untuk kurus takut nanti nak lekat tak jadi plak..hihih..

tapi biasa jugak dengar kan kalo kita mengalami masalah berat badan atau kegemukan kadang-kadang akan mengalami masalah untuk hamil dan saya setuju!!..
so, pada yang mengalami masalah berat badan perlu fokus dahulu pada penurunan berat badan untuk planning untuk hamil..mengikut testimoni ni beliau berjaya menurunkan berat badan n BONUS beliau berjaya hamil..alhamdulillah..bestkan...!!

Testimoni ini mengatakan:
" berat badan naik selepas kawen n cosume product shaklee untuk kurus..skali berat dah turun dan SUDAH HAMIl..alhamdulillah"...

Jadi, vitamin apakah yang beliau amalkan?


ESP - Modify diet.. maksudnya jika berat badan naik secara mendadak, ESP boleh modify diet kita dengan mengawal rasa lapar.


Lecitin - sebagai pengemulsi lemak (pemecah lemak)
Herblax - Untuk proses detox dan mengangkut lemak2 yang dipecahkan oleh Lecitin tadi keluar daripada tubuh badan.

Dan jika anda mempunyai masalah hormon tidak seimbang, saya cadangkan add-on GLA Complex. Selain itu amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang, minum air kosong banyak dan bersenam.

So kalau berminat, saya akan bagi EXCLUSIVE CONSULTATION untuk all my customer...so ape tunggu lagi..call me now!!!


Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669 | jeehashaklee@gmail.com

FB : Siti Najihah

Tuesday, 1 October 2013

vitamin kecantikan saya...

Hye semua...hari ni penat sangat..walaupun weekend tapi still kene keje...huhu..nak berkongsi dengan anda semua vitamin untyk maintain kecantikan saya dari segi dalaman dan luaran....

ESP dan SHAKLEE collagen powder

Gambar kiri gmbr terkini after consume collagen

Kalau anda lihat gambar di atas sebelah kiri after consume collagen..kuar gi main ball ngan anak2 dah tak yah tempek mekap2 bagai...just kuar macam tu pon dah ok..kulit rase smooth he..yg sebelah kiri tu mekap k..sblm consume set ni..

Ha...dua produk ini antara vitamin kulit yang sangat penting untuk saya..lebih2 lagi kulit saya jenis yg tona kulit tak sekata dan juga berminyak...sblm gi keje pagi2 saya akan consume segelas esp dan masukkan satu sachet shaklee collagen powder + ribena..yummy sedap.mkalau tak mmg takleh telan..ye la kan collagen shaklee ni kan berasaskan sisik ikan merah..so ade hanyir skit..tapi...kesan die witjin 3 hari dah nampak..alhamdulillah.....



Lots of love
mommyjeeha@blogspot.com
fb page: mom to baby vitamin store


Friday, 27 September 2013

vitamin terbaik untuk anak-anak tersayang...AQIL dan ADEEB..

Assalamualaikum semua..di hari Jumaat yang barakah ni cuaca pun sejuk2 je rase..tenang..bile di ofis layu je mata..hihi..nut no..no..hari ni rase cam nak bawak anak2 gi jalan2 je..sian kat diorg..macam boring je duk rumah..seminggu memerap je keje diorgg kan..so igt petang ni kalau tak hujan nak bawak diorg gi bagi makan ikan..kek rombau..so malam ni tak yah masakk..hihi..
ok act..smalam a day without papa..pergh layan diorg tgk tv..lepas ultraman, hagimaru,phineas n ferb n penutupnya superstrikers..layan je la kan..
mmg tv dan di konker oleh diorg..mama n papa...tak dapek la..

ni la lagak diorg tgk cartoon without daddy..mama yg jadi mangsa..sobb
pergh walaupun sekejap je jaga diorg without papa rase macam selute pada ibu pah (pengasuh diorg) sebab dapat jaga diorg yang lasak ini..huhuhu..
rase cam tak sanggup lak jadi suri rumah...butttt target tetap ade tuk jadi WAHM..inshaa allah..
dengan biz shaklee tak mustahil..
dak AQIL dan dak DEEB pun mama bagi consume vitamin shaklee..
aqil setiap hari wajib amik mealshake..kesannya dapat dilihat demam dah lame tak menyinggah..n kalau selsema sekejap je dah hilang..alhamdulillah..
adeeb plak since mama pon consume collagen, esp, vivix n set slimming tgk kulit dah putih n smooth sgt...alhamdulillah vitamin dari shaklee ni mmg sgt bagus tuk anak2 saya..ape salahnya berbelanja untuk kesihatan diorg..daripa beli menan yang mahal2 baik beli vitamin yang boleh menyokong perkembangan otak diorag..alhamdulillah..

 
set vitamin untuk kanak-kanak
hanya yang terbaik untuk jadi yang terbaik..inshaa allah

Puan Siti najihah (mommyG)

Shaklee Independent Distributor

 [ID No : 907951]
0133378669 | jeehashaklee@gmail.com

COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU

Wednesday, 25 September 2013

bibir merah..kulit bertambah GLOW dengan collagen shaklee..

Assalamualaikum semua..dah lame kita tak bersua kan selepas hari raya lagi..wah sangat bz skrg ni...

so macamane semua..saya naik je keje after cuti hari tu perghh bertimbun keje saya dapat..ok so hari ni saya akan cube untuk konsisten update blog ini.. ye la kan kalo lame sangat tinggal dah hilang la skill mengarang..act hr ni my hubby outstation smingg bermula semalam..but its ok since rumah stgh jam je dari PD so die decide untuk berulang je..ye la kesian dengan wifey die ni kan..sorang2 je melayan anak2 yang sangat lasak sekarang ni..so act hari ni saya nak kongsi testimoni collagen shaklee...yes ini terjadi sendiri pada saya dan juga my best frend cik una..


cik una : bibir makin pink2 gitu..dah tak payah nak tempek lipstik tebal2...kulit pon makin cerah n yang paling best jeragat berkurang ..itu baru penggunaan tak sampai seminggu..


mommyjeeha : kulit muka rasa makin licin..kalo rase ngan tngan dah kurang bintik2..kulit badan pon makin cerah n glowing gitu..penggunaan 3 hari..

dan ade lagi tetimoni collagen yang semakin ramai sedar..

 dan antara kebaikan collagen powder shaklee


 so..kalau dulu saya merasa mahalnya la collagen ni..tapi bile dah consume n dapat rase die punya kesan within 3 days..yes sangat worth untuk beli..
so sape2 yang nak rase just call me up ok..

Puan Siti najihah (mommyG)

Shaklee Independent Distributor

 [ID No : 907951]
fb page:mom to baby vitamin store
0193452538 | jeehashaklee@gmail.com

COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU
 

Alhamdulillah..lagi 2 hari raya puasa 6..inshaa allah

Assalamualaikum semua..dah lame kita tak bersua kan..ye la dengar cite masing-masing dapat cuti raya lame..macam saya dapt cuti raya2 minggu..alhamdulillah..tapi yang tak bestnye penat nak mengganti la...tapi takpe la orang nak bg cuti kita cuti la..so nai keje je saya dah start puasa enam syawal..tak tau la rase bersemgat sgt tahun ni nak puasa 6...mungkin sebab rase bile tak puasa rase tak best...bile puasa badan rase ringan je...lebih2 lagi debantu oleh vitamin shaklee yang sememangnye sangat membanth kesihatan saya...

Puan Siti najihah (mommyG)

Shaklee Independent Distributor

 [ID No : 907951]
0193452538 | jeehashaklee@gmail.com

COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU
 

Monday, 2 September 2013

POT LUCK merdeka raya..

Assalamualaikum..salam 26 syawal...alhamdulillah kita dah hampir sebulan beraya..sebelum ni saya pernah share pot luck untuk menghadapi Ramadhan kan..n now saya kitorg semua buat pot luck untuk raya..planning yang memang tetibe akhirnya berjaya..ramai yang turut serta..bos pun ade jugak yang bawak makanan masing2..alhamdulillah..antara menu2 yang ada..NASI KERABU, LAKSA KELANTAN, LONTONG, SOTO, SATE, SPEGATTI DANNNNN BANYAK LAGI...semua saya dah merasa..dan sgt sedap (SAT LAGI TELAN 6 BIJI TERUS LECHITIN N 10 BIJI ALFALFA..HAHHAHA)..cadan dah terasa padat je ni..i wish boleh daki gunung dato..tapi kawan saya kak sufinaz kate agak bahaya gunung tu..takpe la..exersice kat umah la..sambil2 masak..lipat baju..kemas rumah...hihih..

gambar kat bawah tu antara menu yang ada...

mommy zetti...merangkap mastermind pot luck

mommy berd n mommy anis..bergegas untuk ke kelas pule..

berLECHITIN dan berALFALFA LA pula ye...
dan saya punye design untul BIZ CARD dan LOGO dah siap...tak sabarnye nak dapat...
.
.
.
.
.

.



Puan Siti najihah (mommyG)

Shaklee Independent Distributor

 [ID No : 907951]
0193452538 | jeehashaklee@gmail.com

COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU

Monday, 19 August 2013

berpuasa dengan mighty 3 gem (ESP+Performance Drink+Mealshake)..badan cergas kekal bertenaga

Assalamualaikum dan salam Ramadhan bagi yang beragama islam..
alhamdulillah sebab masih lagi dapat menjengah Ramadhan tahun ini...
walaupun menghadapi minggu-minggu yang memenatkan tapi alhamdulillah saya mampu untuk terus menggalas tanggungjawab sebagai isteri, ibu, pensyarah dan juga peniaga online..(pelajar stop sekajap sebb tengah cuti sem yahooooo!!!)
smalam baru je sampai dari kota bharu..walaupun kejap je cuti tapi dapat tunaikan suma hajat...hahah..
makan nasi kerabu, nasi berlauk, etak, mee celup, ayam percikkk dannn of cos makanan mak n umi...alhamdulillah...so pagi ni bersahur bekal lauk dari mak..singgang limpa dan daging..so yummeehhhh...tak lupe gak minum mighty 3 gem untuk saya n husband..jom lihat ape yang menaruik mengenai mighty 3 gem ni..

set mighty 3 gem yang ohsemmmm...

 ❥ Energizing Soy Protein (ESP) - perisa vanilla
> Non GMO soy protien
> Indeks glisemiknya rendah membuatkan kita lebih BERTENAGA dan kenyang lebih lama
> Mengatasi masalah GASTRIK
> MILK BOOSTER! Mengurangkan masalah susu merundum
> Kulit lebih anjal, tegang dan berseri

❥ Meal Shake - perisa french vanilla

> Multivitamin! Mengandungi 19 vitamin/galian, serat dan protien
> Mengenyangkan dan memberi tenaga
> Elakkan sembelit.

❥ Performance Drink - perisa oren

> Mengekalkan kandungan air di dalam badan
> Mengandungi imbangan elektrolit untuk MENCEGAH HIDRASI
> Membekal 3 jenis karbohidrat untuk tenaga

Kekal cergas sepanjang hari dengan bekalan vitamin, zat galian, tenaga dan pengekalan bendalir badan sepanjang hari. ...
So ini lah bekalan sahur saya dan husband..sedap dan bekalkan tenaga untuk saya..
berminat boleh pm atau wasap di no 0193452538
atau email jeehashaklee@gmail.com


Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669



COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU


Sunday, 18 August 2013

ESP di hati semua ibu yang menyusu...


Assalamualikum semua...hari ni dah masuk hari ke 15 kita berpuasa...rasa cepat betul masa berllau tahun ni..puasa macam kejap je kan..hiih..act pagi ni saya sahur dengan nasik wajib..tambahannye mesti la kene ada ESP dan PERFORMANCE DRINK..tapi tau takkk..PERFROMANCE DRINK dah tinggal nyawa-nyawa ikan..aiyoooo..asal la tak perasan.tapi takpe..ESP pembekal tenaga saya seharian..walaupun di HQ dah OUT OF STOCK..but its ok kan...pre order is allowed..so pagi2 cam ni saya nak share satu testimonial mommy ni apabila mengamalkan set breastfeeding yang ada ESP dalamnya...jom layan...

1) mase mule2 makan tu mmg rase segar, x letih, xmengantuk walaupun mase tu xnmpak lg peningkatan oz susu....mengaji pun tak rasengantuk...alhamdulillah...

2) susu mkin pekat, kuning cam colostrum...suke tgk..hihi...mgkin sbab protein &B-complex....

3) anak cepat kenyang...kalau dulu tgk anak mcam tak puas je menyusu...lepasmkn supplement ni, alhamdulillah...sekejap je nyusu then tidur...hehe..kenyangsgt le tu...:) bole le wat stock...hihi...

4) susu mkin meningkat selepas 4,5 hari mkan shaklee...kalau dulu perah just dpt dlm 2-3 ozje...sekarang alhamdulillah sekali perah bole dapat dlkm 5-6oz...B selalu rsefull je..hihi...ade gak pernah dpt dalam 8oz sekali perah...alhamdulillh,syukur sgt2....

5) ESP paling sedap n marvelous...sya suke sgt...kalau minum esp tu rase kenyangje...rase esp tak mengecewakan...mmg sedap sgt2...selalu campur ngan milo, susu@ air jus buah2....rasenye mmg ermmmm sedap...terbaikkk punye....hehehe..

6) performance drink mmg memberi kesegaran kpda saya...klau sye rase letih, sy minum performance...alhamdulillah, mmg menyegarkan....

7) kalsium/ostematrix saye ambik cm yg akak suggest...mmg rase perubahan..kalau dulu time period, susu mmd drop sgt2....kalau perah pun just dapt 1-2oz je...tp lepas mkan kalsium/magnesium ni, alhamdulillah susu tak drop sgt, cm biase...bole dapat dlam 4-5oz...sye mmg syukur sgt2...takde la stress sgt tak leh nk wat stock..hihi...

8) saya perasan pas mkn vitamin shaklee ni, keputihan saye dah kurang & makin takde....gembira sgt2....selain dapat up kan susu,ade gak dpt effect lain..hehe....muke pun tak lesu sgt sekarg ni...klaudulu selalu cam tak bermaya je muka ni...selalu ken tegur,huhu...skrg tak lgi,heheh...makin bersinar..:)
kak cery, .. akak,terima kasih byk2 segala pe yg akak kongsikan bersma...anak lynn dah nk setahun2 bulan..ade lg 10bulan perjalanan untuk sampai 2tahun....sy harap sy dapatbekalkan susu ibu sepenuhnye untuk anak sy disamping mengamalkan vitaminshaklee ni....sedikit sebanyak vit shaklee byk membantu sye....

credit tuk kak cerry..




so best tak ape yang dah dialami sis ni...
saya pun dah merasanya..anda bile lagi ye..
jom pm saya laju2 untuk dapatkannya..



Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669
0193452538 | jeehashaklee@gmail.com

COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU


Saturday, 27 July 2013

iftar at Bangi Golf Resort with my shaklee idol...

Assalamualikum...lambat skit update buke puasa kat BAngi GOlf REsort hari RABU hari tu...alhamdulillah rezeki dari ALLAH sebab nanny cerry yang belanje kami satu family..alhamdulillah. ..kat BGR tu hidangan buffet dia macam2 ade..dari masakan tradisional sehingga la western...saya tentu la amik nasi n spegati carbonara tuk abang aqil...

alhamdulillah habis la sepinggan dia makan...banyak tu saya amik sbb malas nak ulang beratur tuk tambah...
so jom kite layan gambar malam tu...gambar makanan tak sempat snap sebab bz hek dengan budak2...

Abang aqil dengan uncle bob

Smpt gak la snap ngan abang aqil

My family shaklee..luv them all..

so after makan2 tu terus la telan lechitin dan alfalfa tu maintain berat k...


Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0133378669

FB : Siti Najihah

Tuesday, 23 July 2013

how to be a good blogger..from redmummy...

hye dan selamat tengahari semua..hari ni rase lemau sangat..tak tau la knp..mungkin sebb takde bonus kot tahun ni..hikhik..but anyway bersyukur dah dengan ape yang Allah swt dah bagi setakat ni..alhamdulillhah..semoga Allah limpah gandakan lagi rezeki..sebab semua rezeki datang dari Allah swt...

Act hari ni saya nak share skit petikan dari redmummy.com...atrikel ni berkenan dia menasihati blogger2 baru macam saya ni..sgt informatif kan...so jom layan..

Nasihat Redmummy Buat Blogger Baru

Fikir-fikir nak ada blog? Pastikan nama blog tak susah nak sebut. Cari yang simple yang menggambarkan identiti korang. Nama blog yang mudah, beri kelebihan untuk orang ingat dan jaja nama blog anda dari mulut ke mulut. Kalau dah susah .. camner? nak kena tulis atas kertas la pulak kan. 
Kalau buat entri, buat dengan gaya bahasa sendiri. Jangan copycat sebabnya nanti bila ada orang yang tersedar bahawa entri anda cuma copycat, maka mereka tidak akan lagi suka membaca entri anda. Buat entri mengenai diri anda lebih baik dari buat entri hasil penulisan orang lain. Tambahan lagi, dengan copycat, ia tidak akan membantu anda untuk menjadi seorang blogger yang baik.

Lakukan blog hopping atau sekarang ni … blog walking. Kita ingin blog kita dikenali, maka kenali dulu blogger lain, caranya mudah. Blog hopping dan komen pada entri2 yang blogger lain buat, agar kita saling mengenali. Buat sampai …bila nama kita terpacul je di ruangan komen blog orang lain .. ohh dah kenal. Bukan setakat tuan punya blog je kenal, malah blogger lain yang datang singgah juga akan kenal. Simple. Lama-kelamaan … akan ada rasa ingin tahu siapakah anda yang kerap kasik komen ni. Dan blog anda bakal menjadi rujukan.

Kalau buat entri, pastikan bukan entri yang mengadu-domba. Entri yang bersifat batu api yang suka melaga-lagakan antara sesama bloggers adalah entri yang harus dijauhkan. Tak perlu hentam blogger lain atas apa jua sebab sekalipun – cara pakaian, cara berblog, cara bervlog dan seumpamanya. Ia akan jejaskan kredibiliti diri sendiri dan menampakkan ketidakmatangan kita sebagai seorang blogger (walhal baru nak belajar!).
 

Bila dah mula ada blog, bersedia untuk dikecam, bersedia menerima kritikan. Komen-komen tentu ada yang tak kena dengan selera anda, maka harus tebal hati menerima seadanya. Jika tak kuat, maka semangat akan luntur dan keasyikan berblog juga akan hilang.

Jangan buat entri time anda sedang marah, kerana entri dengan rasa marah akan menjadikan entri anda berbau hasutan, entri anda jadi tunggang langgang dan ia pasti akan mengundang perkara tidak elok. Simpan perasaan marah anda atau setidaknya kawal dengan sebaiknya bila berblog.
Awas. Bila berblog bukan semua perkara kita boleh share kepada pembaca. Hadkan entri anda atau buatkan satu batasan tertentu agar tidak semua maklumat didedahkan kepada pembaca2 blog anda. Kena bersikap waspada takut kemudian hari akan ada yang salah gunakan maklumat yang anda berikan dalam entri di blog anda.  
haaaaaaaa...bestkan...jom kita menjadi blogger yang terbaik okehh...layannn



Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0193452538 | jeehashaklee@gmail.com
COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU

Monday, 22 July 2013

Penemuan Saintifik Mengenai Susu Ibu Bukti Kebenaran Al-Quran

Assalamualaikum semua..hari ni saya nak share kebaikan susu ibu..as a mommies kita wajib tau yang susu ibu adalah hak anak2..kita perlu berusaha untuk bagi yang terbaik untuk mereka.seperti saya..saya mengamalkan vitamin shaklee untuk kesihatan saya.. so bila kita sihat pengeluaran susu pun berjalan lancar..jom baca dulu...


“Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya), dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun; (dengan yang demikian) bersyukurlah kepadaKu dan kepada kedua ibubapamu; dan (ingatlah), kepada Akulah jua tempat kembali (untuk menerima balasan).” (Surah Luqman: ayat 14)

Terdapat banyak faedah kepada kedua-dua ibu dan bayi apabila kita mengamalkan penyusuan bayi secara natural. Kita disaran memberi susu ibu kepada bayi sehingga bayi berusia sekurang-kurangnya 6 bulan tanpa makanan sampingan lain, tanpa susu formula lain dan tanpa diberi air masak pun kepada bayi.
Susu ibu kaya dengan antibodi serta hormon-hormon yang mampu memberi perlindungan kepada bayi daripada masalah usus (gastrousus), jangkitan pada pernafasan, jangkitan telinga, alahan makanan, kerosakan gigi, pneumonia dan meningitis. Ia juga menggalakkan pertumbuhan pembentukan otot-otot muka dan rahang.

Kajian terbaru yang dijalankan oleh Profesor Catharina Svanborg, seorang pensyarah imunologi dari Universiti Lund, Sweeden, susu ibu membantu untuk mencegah bayi dari mendapat kanser.

“Zat yang disebut alpha-lac (alphalactalbumin), yang terdapat dalam jumlah besar di dalam susu ibu, yang mengenali keberadaan sel-sel kanser dan membunuhnya”.

Manusia berusaha untuk mencari cara melawan kanser dengan rawatan kimoterapi dan berbagai-bagai cara lain, namun Allah terlebih dahulu telah menunjukkan kepada kita cara untuk melawan penyakit berbahaya ini.

Satu lagi penelitian yang dilakukan oleh James W. Anderson, ahli University Kentucky – IQ bayi yang diberi susu ibu lebih tinggi 5 tahap daripada bayi lain. Susu ibu yang diberikan hingga 6 bulan bermanfaat bagi bayi, manakala anak yang disusui kurang dari 8 minggu tidak memberikan manfaat kepada IQ.
Untuk mereka yang bakal bergelar seorang ibu, fakta ini amat berguna bagi anda. Lihatlah bagaimana Al-Quran menerangkan kepada kita sebab untuk seseorang ibu menyusukan anaknya selama 2 tahun. Dan lihatlah bagaimana kajian saintifik membawa kepada kebenaran dan kebaikan yang dibawa Kalam Allah ini,ini menunjukkan kepada kita Al-Quran mendahului penemuan saintifik sejak 1400 tahun berabat yang lalu.

Menyusu bayi juga baik untuk ibu, antaranya ialah:
>>  Akan merembeskan sejenis oksitosin dimana hormon tersebut membantu mengecutkan rahim dan mengembalikan rahim ke bentuk asal.
Ia juga membantu mengurangkan berat badan sehingga 500 atau lebih kalori sehari dengan aktiviti tersebut.
Ia juga mengurangkan risiko terkena kanser payudara, pre-monopouse, kanser ovari dan osteoporosis.
Selain itu, faedahnya adalah seperti berikut:
Jika mampu memberi susu ibu kepada bayi secara natural, ianya lebih mudah. Tidak perlu untuk membasuh botol-botol susu dan ianya boleh diberikan dimana-mana dan bila-bila masa.

Susu ibu dijadikan Allah khas untuk keperluan bayi dengan jumlah dan faedah yang sangat mencukupi. Ia mengandungi kuantiti yang paling tepat seperti nutrient, protein, lemak dan karbohidrat untuk bayi.

Tiada susu yang setanding susu ibu untuk diberikan kepada bayi. Jika penyusuan dilakukan secara natural, ia mampu mengeratkan hubungan antara ibu dan anak. Ia merupakan sentuhan kulit dan rangsangan tersebut turut dirasai bayi.

Di dalam Islam ada menyatakan bahawa besar pahalanya seorang ibu yang menyusukan anaknya. Ia menyebut bahawa demi kesihatan anak, ibu hendaklah menyusukan anak dengan susu ibu. Sejajar dengan firman Allah di dalam Al-Quran Surah Al-Bakarah Ayat 233 yang bermaksud:
“Para ibu hendaklah menyusukan anak-anaknya selama dua tahun penuh, iaitu bagi yang ingin menyempurnakan penyusuan”
Imam Syafie berkata, “Sihat atau tidak anak itu bergantung sama ada anak disusui ibu atau tidak walaupun sekali susuan”


Kelebihan dan fadhilat menyusukan anak
1. Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.
2. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 1/2 tahun) dan beramal soleh tidak melangar perintah Allah dan taat kepada suaminya, maka maalaikat-maalaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.
3. Jika wanita memberi susu badannya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.
4. Susu ibu menjadikan anak lebih sihat daripada terkena penyakit terutama selsema dan batuk, InsyaAllah.
5. Dengan memberi air susu ibu kepada anak, pengaruhnya sangat besar terhadap perkembangan dan kesihatan fizik dan jiwa anak.
6. Jika semalaman ibunya tidak tidur kerana menjaga anaknya yang sakit, maka Allah S.W.T memberi pahala seperti memerdekakan 70 hamba ke jalan Allah.
Begitulah sayangnya Allah pada wanita yang bergelar IBU.

wallahu’alam….
Susunan HasnulHadiAhmad.Com

hari hari saya berdoa agar susu saya kan cukup untuk bayi saya..saya teringin sangat untuk menyusu adeeb sehingga 2 tahun setengah..sebab masa bangnya dulu sehingga setahun 8 bulan sahaja saya menyusu sebab lepas tu dia dah refuse untuk menyusu..mungkin sebab time tu saya dah pragnant tuk 2nd baby..
apa yang saya amalkan seperti di bawah ni..




Puan Siti najihah (mommyG)
Shaklee Independent Distributor
 [ID No : 907951]
0193452538 | jeehashaklee@gmail.com
COD AREA BANDAR BARU BANGI, KAJANG, SERDANG, PUTRAJAYA, SEREMBAN, SENAWANG, REMBAU